Sprawozdanie ze spotkania Sodalicji Świętej Jadwigi Królowej w dniu 12 listopada 2018 roku

1. W spotkaniu wzięło udział 14 osób wg listy obecności.
  2. Po Mszy świętej w kaplicy cudownego Obrazu Matki Bożej na Piasku wszyscy uczestnicy udali się przed ołtarz św. Jadwigi, by modlić się o zgodę i pokój w naszej ojczyźnie.

Nabożeństwo u uświetniał chór Harfa, który wykonał wspaniały koncert patriotyczny z okazji 100 – lecia odzyskania przez Polskę niepodległości .

1. Wspólne świętowanie miało miejsce w Eliaszówce, na stole dominowały potrawy w naszych narodowych barwach. Uczestnicy dzielili się swoim przeżywaniem święta 11 listopada. Wszyscy cieszyli się z właśnie wydanej, staraniem oo. Karmelitów i Sodalicji, książeczki z homiliami ks.Jacka Urbana wygłaszanymi podczas pierwszego roku odprawiana Mszy św. i nabożeństw przy relikwiach św. Jadwigi w intencji jedności w polskim narodzie.
  2. Wspomnienie o ks. infułacie Januszu Bielańskim.

Wielu z uczestników znało i dużo zawdzięczało ks. Bielańskiemu, dlatego wspominaliśmy dobro, którego doświadczyliśmy od niego. Był przykładem wiary, modlitwy, umiłowania Pana Jezusa ukrytego w Najświętszym Sakramencie.

1. Z radością przyjęto informację o ogłoszeniu Sługi Bożego Michała Giedroycia – błogosławionym, co nastąpi 4 czerwca 2019 roku.
  2. Ogłoszenia i sprawy bieżące.

Przewodnicząca p. Ewa Jadach zaprosiła na wieczór skupienia do Sanktuarium w Łagiewnikach ( Kaplica Świętych Obcowania)w dniu 14 grudnia na godz. 16.00.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sprawozdania. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.